My Image

Ontwikkeling Mauritskade, Amsterdam

# Ontwerp # Ontwikkeling


Gedeeld opdrachtgeverschap


Martijn van der Hijden architecten
dhr. Martijn van der Hijden

Kodde Architecten, Amsterdam
dhr. Hans Kodde

Planford Assetmanagement
dhr. Rene Scheenaard


Ontwikkeling


Het gebied Mauritskade is het ‘achter’ terrein van de Sarphatistraat 370 en grenst aan de Singelgracht. Op de hoek staat de Magazijn-meester woning uit 1883. Het terrein wordt nu gebruikt als parkeergarage en vormt een onaantrekkelijk ruimte langs de bijzondere kade van de Singelgracht.

Ons voorstel is om dit gat te verdichten met 5 gebouwtjes die in vorm en maat aansluiten op de Magazijn-meester woning. De gebouwtjes komen los van elkaar te staan en staan op poten, zodat het uitzicht van het kantoorgebouw van Stadgenoot, en het gebruik van het ‘achter’ terrein gewaarborgd blijft.

Met deze ontwikkeling wordt de rand langs de Singelgracht gecontinueerd met 5 nieuwe bouwmassa’s die refereren aan de schaal van de bestaande woning op de hoek.

Ons uitgangspunt is om in deze nieuwbouw woningen te realiseren. Dit kunnen studio’s of appartementen zijn. Met deze woonfunctie kan er ook door bewoners van deze bijzondere plek genoten worden. En blijft het gebruik van het maaiveld voor Stadgenoot gewaarborgd.

Met deze ontwikkeling ontstaat er in principe een dubbel gebruik van de grond.


My Image
# 5 nieuwe ‘huisjes’
My Image
# concept
My Image
# gevel
My Image
# gevel materiaal
My Image
# situatie
My Image
# typologie
My Image
My Image
# voorgevel
My Image
# gevel variatie
My Image